Belevingspark CactusOase | Ruurlo

Belevingspark CactusOase | RuurloWe waren een dagje bij belevingspark CactusOase in Ruurlo. Een ontzettend leuk park voor jong en oud 🙂 Voor de kinderen is er ontzettend veel te beleven en daarnaast zijn er 2500 verschillende soorten cactussen en andere planten. Kijk je mee naar de foto’s en de sfeervideo die wij maakten? Belevingspark CactusOase | RuurloAls je het park binnenkomt kijk je al meteen je ogen uit. Van een Cactus Piramide, vogeltuin, ambachtelijke schoenmakerij, nostalgiehuis, doorsnede van een historische boerderij, kindertuin, sierpoppen, modelspoor (met onder andere natuurlijk Thomas de trein) 🙂 , Indian Art, en Aloe Vera producten tot aan diverse Magneetsieraden. Zoals je merkt is er ontzettend veel te beleven en te zien in het park CactusOase.Belevingspark CactusOase | RuurloMaar “wie” zijn nou precies het gezicht achter CactusOase? Bert van der Meer, geboren in Monster, leerde als tuinderszoon al heel vroeg de kneepjes van het vak. Daarbij is hij een autodidact. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Bert vormt een perfecte combinatie met zijn vrouw Anny van der Helm. Ook geboren in het Westland, namelijk in Wateringen. Zij heeft een rijke fantasie en doet alles met passie. Haar hobby is haar werk. Anny, beter bekend als Anny Cactus (herkenbaar aan haar rode cowboyhoed) 🙂 , sluit jong en oud in haar hart. De bezoekers komen graag terug om te genieten van de spontane en hartelijke sfeer. En heel belangrijk: Anny en Bert ‘prikken’ niet 😉Belevingspark CactusOase | RuurloAls je de Oase inloopt kom je eerst in het gedeelte met de diverse cactussen terecht. Daarna loop je door richting de oude werktuigen. Dit zul je onderaan de pagina in het filmpje goed kunnen zien 🙂

Historische vereniging Old Reurle is opgericht op 15 februari 1984. De historische vereniging stelt zich ten doel de cultuurgeschiedenis van Ruurlo blijvend onder de aandacht te brengen door deze te onderzoeken en vast te leggen. De vereniging verzorgt een permanente tentoonstelling van oude landbouwwerktuigen en gebruiksvoorwerpen in de CactusOase.Belevingspark CactusOase | Ruurlo Belevingspark CactusOase | RuurloOp de Facebookpagina van CactusOase komen regelmatig leuke updates en spreuken voorbij. Zeker een aanrader om te gaan volgen 🙂Belevingspark CactusOase | RuurloZiet er toch prachtig uit? Zeker leuk om eens aan je kinderen of kleinkinderen te laten zien, hoe zulke werktuigen en voorwerpen er vroeger nou precies uit zagen :)Tegenwoordig zie je cactussen weer overal voorbij komen. Ze zijn weer helemaal trendy en hip, je hoort ze eigenlijk gewoon in je huis te hebben staan! Bij CactusOase kun je terecht voor kleine cactusjes tot complete bakjes, voor thuis of als cadeautje. In Belevingspark CactusOase kun je zelf je cactussen uitzoeken en laten poten in de pot naar keuze. Deze mag je ook zelf mee nemen.Belevingspark CactusOase | RuurloDe Kokerboom, Vishaakcactus en het Gouden Tonnetje zijn slechts enkele van de 2500 verschillende soorten cactussen en planten. Echt bizar! Maar wat een mooie en bijzondere cactussen hebben ze in het park. Zeker een bezoekje waard!Belevingspark CactusOase | Ruurlo Belevingspark CactusOase | RuurloDierenliefhebbers moeten zeker even langs gaan bij de papegaaien. Weet je wie daar het hoogste woord voert? Dat is de kleine papegaai Pino. Hij kletst iedereen de oren van het hoofd 😉 Met hem is het dolle pret. Naast vogels zijn er ook nog andere dieren aanwezig bij CactusOase.

Belevingspark CactusOase | RuurloBelevingspark CactusOase | RuurloIn het voorste gedeelte van de CactusOase bevindt zich de Indian Art Gallery met originele, kleurrijke en gedetailleerde indianenschilderijen van de wereldberoemde kunstenaar Jeroen Vogtschmidt. Het kenmerk van de indiaanse cultuur is de verbondenheid met de natuur. Hiervoor gebruikten ze allerlei rituelen en symbolen, die tegenwoordig volop in de belangstelling staan. Mocht je benieuwd zijn geworden, lees dan snel verder! Onderaan vind je een filmpje waarin meerdere schilderijen te zien zijn 🙂Belevingspark CactusOase | RuurloHoe gaaf is deze piramide? Zoiets hadden wij nog nooit gezien. Echt uniek!  Belevingspark CactusOase | RuurloSinds januari 2009 heeft de Seinpaal haar onderkomen in de CactusOase. Tijdens de wekelijkse clubavonden wordt door een aantal leden gewerkt aan de verschillende modelspoorbanen van de vereniging. Het is echt ontzettend mooi opgebouwd en het ziet er zo leuk uit als de treinen allemaal rijden. De kinderen kunnen de treinen zelf laten rijden door €1,- te betalen.

Verjaardags- en kinderfeestjes? Dan ben je bij Anny Cactus aan het goede adres.Pret voor groot en klein en iedere keer weer anders. Zo is het mogelijk, na overleg met Anny Cactus, te kiezen voor een ontdekkingstocht door de CactusOase, zaaien van cactussen, voorlezen, griezelen, spelletjes, kleuren, dansen, zingen, vragenspel, verkleden, cactuspotje verven of een cactuskijkdoos maken. Na afloop is er altijd een beloning voor de kinderen 🙂 Dat is altijd leuk toch? Belevingspark CactusOase | Ruurlo

Hierboven zie je de sfeervideo van CactusOase. Wij zijn in ieder geval echt helemaal fan. Wat een ontzettend mooi en overzichtelijk park en wat is er veel te zien! Mocht je binnenkort ook naar CactusOase gaan, hier vind je de toegangsprijzen 🙂 Maandag t/m vrijdag zijn ze geopend van 9.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Jongermanssteeg 6, 7261KA in Ruurlo.

2 Comments

Geef een reactie

Navigate